Verkkosivutarjouksen tekeminen ja lähettäminen

Verkkosivutarjous on tarjousdokumentti, joka lähetetään asiakkaalle sähköpostissa olevana linkkinä. Linkki vie asiakkaan suoraan salaiselle verkkosivulle, joka pitää sisällään halutut tarjouksen tiedot ja lisäksi siihen voidaan liittää erilaisia sisältöpalkkeja kuten kuvia, kuvakaruselleja, videoita, vertailutaulukoita ja paljon muuta. Asiakas voi hyväksyä ja allekirjoittaa verkkosivutarjouksen suoraan sivulta, hylätä sen tai kommentoida sitä. Asiakas voi tulostaa itselleen verkkosivutarjouksen samannäköisenä kuin sivu itsessään on.

Odoon verkkosivutarjouksen perustiedot ja sisällysluettelo

HUOM: Ensimmäiseksi kannattaa tarjousta tehdessä valita aina käytettävä Tarjouspohja, koska kyseisen tarjouksen rivit poistetaan mikäli pohjaa vaihdetaan (koska pohja voi sisältää tuotteita ja optiotuotteita). Sen jälkeen voit lisätä tarjoukselle varsinaiset tuoterivit.

Verkkosivutarjouksen esikatseluun ja muokkaukseen pääsee Esikatselu-napilla:

• Sen jälkeen oikeassa yläkulmassa olevasta vihreästä Muokkaa-napista voi alkaa muokkaamaan itse tarjouspohjaa ja lisäämään sisältöpalkkeja vasemmalle avautuvasta valikosta. Voit yksinkertaisimmillaan vetää sopivia sisältöosioita oikealle kohdalle ja muokata tekstiä sekä vaihtaa kuvia.
  • Varsinaiset tuotteet pitää lisätä tarjoukselle taustanäkymästä.
  • Taustanäkymään eli tarjouksen rivien muokkaamiseen pääsee Muokkaa tarjousta -painikkeesta.

Tarjouksen pystyy lähettämään asiakkaalle vain taustanäkymästä painamalla Lähetä sähköpostilla -painiketta.

Tarjouspohjien hallinta ja muokkaaminen:

• Tarjouspohjia voi luoda ja muokata: Myynti-sovellus > Konfiguraatio-valikko > Tarjouspohjat.
  • Voit avata ja luoda uusia tarjouspohjia.
  • Muokkaamaan asiakkaalle näkyvää visuaalista tarjouspohjaa pääsee Muokkaa mallia -painikkeesta.

Vinkki: Kannattaa ensin luoda hyvät peruspohjat, joissa on vakiona tarvittavat asiat ja sen jälkeen alkaa tekemään tarjouksia sille pohjalle.

Asentaminen

Verkkosivutarjous pitää ottaa käyttöön Myynti-sovelluksen asetuksista: Myynti > Asetukset > Asetukset > Verkkosivutarjous (Online Quotation tai Quotations Templates).