Varaston inventaarion tekeminen eli varaston oikaisu

Inventaarion tekemisen työkalu on Varaston oikaisut. Uusi inventointi käynnistetään painamalla Luo. Inventaarille kirjataan nimi esim. “Alkuinventaario” ja valitaan vaikka yksi inventoitava tuotekategoria. Jos halutaan inventoida myös tuotteet, joita Odoon mukaan on saldoilla 0, valitaan myös 0-saldoiset tuotteet mukaan laskentaan. Aloita inventaario -nappi käy hakemassa varastosaldot kullekin valitun kategorian nimikkeelle.

Listan saldoineen voi halutessaan myös tulostaa mukaan laskentapaikalle painamalla Print -> Varasto. Odoo näyttää Laskennallinen määrä -sarakkeessa saldon, joka järjestelmässä on. Saldoheitto korjataan Todellinen määrä -sarakkeeseen kaikkien tuotteiden osalta. Kun kaikki listan tuotteet on laskettu ja tarvittaessa korjattu, painetaan Vahvista inventaari, joka muuttaa saldot vastaamaan syötettyjä saldoja.

Inventaarion tekeminen

• Mene näkymään Varasto > Varastonhallinta > Varaston oikaisut
  • Luo uusi inventaario Luo-painikkeella
  • Lisää inventaariolle nimi
  • Määritä mihin varastoon inventaario kohdistetaan “Inventoried Location”-kentästä
  • Valitse inventoitavat tuotteet “Inventory of” -kentästä
  • Kaikki tuotteet – lisää kaikki tuotteet automaattisesti
  • Select products manually – lisää tuotteet manuaalisesti yksi kerrallaan
  • One product only – Inventoi vain yksi tuote
  • Tallenna
  • Paina “Start inventory”

Inventointi voi alkaa

• Paina Muokkaa
  • Merkitse “Real Quantity”-kenttään varastosta löytyvä oikea arvo (theoretical quantity näyttää varaston nykyisen oletetun saldon)
  • Voit välissä tallentaa tilanteen Tallenna-painikkeella
  • Lopuksi paina “Tarkista varasto”-painiketta
  • Tuotesaldot on nyt päivitetty tuotteille ja inventaario on vahvistettu.

Vinkki: Tuotteen hakeminen inventaariosta

• Järjestelmä näyttää oletuksena kerralla 80 riviä. Eli sivutuksen vieressä lukee “1-80/1217”.
  • Klikkaamalla “1-80” tekstiä voi laittaa näkymiin haluamansa määrän rivejä eli esimerkiksi 1-2000, jolloin tulee 2000 riviä kerrallaan näkyviin (eli esimerkiksi kaikki 1217).
  • Tämän jälkeen voi hakea tuotteen nimellä.