Tietojen vienti ja tuonti

Tietojen vienti Odoosta

Saat vietyä tietoja ulos Odoosta CSV- tai Excel-muodossa minkä tahansa tietomallin listanäkymästä. Valitse halutut tietueet ja klikkaa Toiminto > Vienti.

Avautuvasta ikkunasta saat valittua tiedostomuodon (CSV, Excel) ja mitkä kentät haluat viedä. Jos haluat tuoda tiedot myöhemmin takaisin Odooseen, valitse “

Vinkki: Voit myös tallentaa vietävien kenttien listan myöhempää käyttöä varten “Tallenna kenttäluettelo”-linkistä.

Tietojen tuonti

Saat tuotua tietoja sisään Odooseen navigoimalla tuotavan tietomallin listanäkymään ja klikkaamalla Tuo. Odoo hyväksyy CSV- ja Excel-tiedostoja. Lataa tiedosto ja valitse, mitkä kentät haluat tuoda. Voit päivittää Odoossa jo olevia tietueita, tai viitata niihin Ulkoisen ID:n avulla. Saat selville tietueen Ulkoisen ID:n esimerkiksi viemällä sen ulos Odoosta.

Lataa tiedot Odoon tietokantaan klikkaamalla Vahvista ja sitten Tuo.

Uusien tietorivien tuominen

Jos haluat lisätä täysin uusia rivejä Odooseen (ei päivitys), niin jätä Ulkoinen ID tällöin tyhjäksi. Tällöin Odoo ei löydä sitä vastaavaa riviä tietokannastaan ja tulkitsee sen uudeksi riviksi.

Lisää ohjeistusta

Englanninkielistä ohjeistusta on lisää Odoon käyttöoppaassa: https://www.odoo.com/documentation/user/11.0/general/base_import/import_faq.html